Стефка Костадинова бе преизбрана за председател на Българския олимпийски комитет от общото

...
Стефка Костадинова бе преизбрана за председател на Българския олимпийски комитет от общото
Коментари Харесай

Стефка Костадинова бе избрана за 5-и мандат начело на БОК

Стефка Костадинова бе избрана отново за председател на Българския олимпийски комитет от общото заседание, което се организира в Аула Максима на НСА " Васил Левски ". 56-годишната международна рекордьорка в скока на височина бе единствен претендент и получи единомислещ избор в своя изгода. Така тя ще води БОК за пети следващ мандат.

На общото заседание участват 61 от имащите право на глас 81 олимпийски федерации и самостоятелни членове на олимпийския комитет. Преди началото пък президентът на българската федерация по тенис (БФТ) и вицепрезидент на БОК Стефан Цветков разгласи желанието си да се отдръпна от управлението на олимпийското придвижване у нас. В особено изказване до членовете на БОК той заявява, че няма да се кандидатира за нов мандат.

" Изключително благодаря за доверието, което ми оказахте - да бъда член от 2005 година и вицепрезидент на БОК от 2009 година до момента. С оглед на други мои задължения и планове, не искам да се кандидатирам за член на Изпълкома на БОК на общото заседание на 5 май 2021 година И въпреки да нямам опция да вземам участие пълноценно в работата на управителните органи на олимпийския комитет, ще продължа да оказвам помощ с всичко по силите си за просперитета на българското и интернационалното олимпийско придвижване ", написа Цветков в своето послание.

Позицията на шефа на българския тенис е оповестена на формалния уебсайт на федерацията и е импортирана в деловодството на БОК. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР